Emigreren naar Spanje - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Rick, Annemarie, Merijn, Evie, Jop Graaff - van den Brink - WaarBenJij.nu Emigreren naar Spanje - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Rick, Annemarie, Merijn, Evie, Jop Graaff - van den Brink - WaarBenJij.nu

Emigreren naar Spanje

Door: Annemarie en Rick

Blijf op de hoogte en volg Rick, Annemarie, Merijn, Evie, Jop

05 Juli 2007 | Spanje, Madrid

Emigreren naar Spanje

… dat is wat jaarlijks heel wat Nederlanders, Engelsen en Duitsers doen. In het bijzonder naar de Costa Blanca, de kust tussen Alicante en Valencia. Nog steeds zie je in dit gebied overal bouwkranen. Nu de urbanisaties (een soort Vinexwijken van (tweede) huizen voor Spanjaarden en Europeanen langs de kust geen ruimte voor nog meer casas overlaten, verrijzen er ook steeds meer urbanisaties in het achterland. En in zo’n urbanisatie zaten wij de afgelopen week, in het plaatsje Hondón de las Nieves (vrij vertaald: ‘diepte van de sneeuw’) achter Alicante. Leuk om ook deze kant van Spanje eens van zo dichtbij mee te maken. We wonen hier dus even tussen de emigranten. Onze ‘huisbaas’ Frans is er één van. Twee jaar geleden vestigde hij zich hier. Met de verhuur van dit huis, het organiseren van jeepsafari’s (helaas niet aan toegekomen) werk in de makelaardij, bouwt hij hier een nieuw leven op. We kregen echt even het gevoel in een aflevering van ‘Ik vertrek’ terecht te zijn gekomen. We gunnen Frans alle succes en geluk, want hij is een supergastheer.
Casa Emma zelf, ons vakantiehuis, is fantastisch. Met de blauwe dakpannen springt het uit boven de andere huizen. Het is hier heel stil (waar zijn al die Europeanen?). Heerlijk zwembad met terras en een prachtig vrij uitzicht over de bergen. ’s Avonds in de zwoelte kijk je naar de sterrenhemel, terwijl je naar de krekels en de geitenbellen luistert. De urbanisatie ligt in een onbedorven Spaans gebied vol wijngaarden en marmerafgravingen. Er zijn leuke dorpjes en stadjes om een hapje te eten en mooie natuur om te wandelen, te picknicken of te mountainbiken. Steden als Elche (palmenbos), Alicante (strand en winkels) en Murcia (tapa’s) zijn niet ver en ook ben je vrij snel bij het strand. Ook Hondón zelf is een op en top Spaans dorp. Nou ja, behalve al die blonde koppen en Engelse bierbuiken dan. Toen Rick bij de bakker was en in het Spaans brood bestelde, schatte de bakkersvrouw direct goed in dat hij Nederlander was (‘Nederlanders leren tenminste de taal.’) Al met al: casa Emma is een aanrader! http://www.vakantiehuis.gezondzakendoen.com

Hoogtepunt deze week was natuurlijk de komst van oma Beppie! Op het vliegveld van Alicante en de hele week door werden lang ingehouden knuffels ingelost. Helaas moeten we morgen alweer afscheid van elkaar nemen… We hebben een heerlijke week achter de rug en ‘la abuela’ heeft met ons erg genoten van het Spaanse land, de zon, de zee, het zwembad, de cultuur en de lekkere hapjes. En niet te vergeten van het terras met de hangmat!
Op de eerste avond hebben we meteen biskwietjes met Nederlandse muisjes gegeten om de geboorte van nichtje/kleindochter Lena te vieren, die gelukkig een dag voor oma’s vertrek werd geboren. En we bewonderden de printjes en de foto’s op Internet, lang leve de techniek.
Om bij de titel van dit stukje terug te komen, we zijn dol op dit land (en dat neemt alleen maar toe), maar emigreren doen we vooralsnog toch maar niet!

Wist je verder dat:
- het hier steeds boven de 30 graden is en we af en toe verlangen naar wat knapperige kou?
- dat Jop en Evie aardrijkskunde heel erg leuk vinden?
- Merijn onder de muggenbulten zit?
- dat Jop slakken bij nader inzien toch niet zo lekker vindt?
- oma graag een burka zou willen hebben tegen de vliegen?
- dat Rick af en toe toch stiekem zit te werken?
- dat Annemarie zich gelukkig nog steeds goed voelt?
- onze schoolboeken al bijna uit zijn?

Morgen vertrekken we naar Foya Roch (http://www.foyaroch.com/), een natuurterrein ook in het achterland van Alicante, waar Annemarie vorig jaar een schrijfcursus heeft gedaan.
Voor wie al vakantie heeft, veel plezier alvast! En voor wie nog even door moeten, die laatste loodjes zijn zo voorbij. Wij rekenen en talen ook nog door tot 20 juli, maar wel met aangepast tropenrooster!

Un abrazo,
Rick, Anne, Merijn, Evie en Jop.

• 05 Juli 2007 - 06:58

Wilco:

Ik had niet anders verwacht natuurlijk, maar oma Beppie heeft duidelijk een warm Spaans onthaal gekregen, en op de foto's zie ik wat ze me telefonisch al gemeld had: ze geniet ontzettend..!
    Terwijl ik dit schrijf is ze als het goed is alweer op het vliegveld van Alicante, en voor de verrassing zorg ik ervoor dat ze straks ook op Schiphol welkom wordt geheten (in ieder geval door mijzelf, en heel misschien komen Henk en Dieloff daar ook heen).
    Jammer dat Nederland oma Beppie alleen maar onrustig en onstuimig weer kan bieden, maar met dat afkoelen komt het dus wel goed. Jullie heel veel plezier in Foya Roch - als zou het mij persoonlijk erg veel moeite kosten om Casa Emma achter te laten..!

Besos y abracos,
    hermano/tio Wilco
    (en natuurlijk ook heel veel groetjes van Carlos!)

• 05 Juli 2007 - 16:03

Frans Obdam :

Hola, Rick,Annemarie,Merijn,Evie en Jop.
    Wat een leuke reactie op jullie site.
    Ik ben blij dat jullie hebben genoten.Zelf heb ik ook genoten van jullie aanwezigheid.3 kinderen en een week lang geen onvertogen woord,zoals ze met elkaar omgaan is harstikke leuk om te zien en horen.Zonder gemopper aan het huiswerk.Jammer dat ik hun optreden bij het zwembad moest missen.Jullie waren leuke gezellige en dankbare gasten die ik graag nog een keer terug zie.Wie weet.
    Jullie hebben al heel wat beleefd zo de laatste maanden en zijn nog niet thuis.
    Geniet van alles en de groeten vanuit Hondon de Las Nieves.

• 06 Juli 2007 - 18:47

Josien:

doet-ie het?!?

• 06 Juli 2007 - 18:49

Josien:

Ja, nu doet-ie het, net werd het bericht niet geplaatst. Wij zijn nu in Best en morgen starten we ons rondje Zuiderzee. Nans brengt ons naar de camping bij Amsterdam. Het weer moet wel wat opknappen want anders wordt het meer een rondje Noordelijke IJszee!!
    Tot over drie weken, veel plezier, lieve Spanjolen!
    Liefs van Linde, Thomas, Ruben, Martijn en Josien.

• 07 Juli 2007 - 13:24

Lena En Dieloff:

Ook hier wat problemen met plaatsen reactie. Nogmaals een poging dus: groetjes vanuit een zonnig (!) Utrecht op 07-07-07. Lena, Dieloff en Yvonne liggen lekker te slapen. Alles gaat prima en Dieloff blijft zijn zusje maar zoenen en wakker kietelen (helaas al vanaf 6 uur 's ochtends). Oma Beppie is net op bezoek geweest en heeft over haar Spaanse avonturen verteld en zou de CDs van Gertrudis vanmiddag bezorgen. Als jullie nieuwe foto's van de baby willen zien, kun je de eerder verstuurde link weer gebruiken!

Doeidoei!

• 12 Juli 2007 - 11:44

Ruben:

he merijn alles goed ik verheug me ook heel erg op de zomervakantie
    wij gaan de laaste week voor de vakantie helemaal niet werken:-)
    nog heel veel plezier in spanje
    doei ruben

(loemp)

• 12 Juli 2007 - 12:22

Tezzie ( Tessa):

Hey rijntje,
    hoe gaat ie daar?
    mail je me nog een keer?
    het gaat goed op scouting en de hut is helemaal opgeknapt. hij is echt prachtig geworden! we hebben het zeil opgehangen en dat is nu een soort onderdak.
    we hebben Rik ge instaleerd voor de wala-club. omdat hij ons heel erg hielp.
    Joram is minder opschepperig en nu best aardig.
    En trouwens, ik mis je erg.
    we hebben je brief ontvangen op school.
    nou rijn, see jou,

• 12 Juli 2007 - 13:11

Giovanni:

hoi Merijn ik ben mischien en beetje laat
    maar toch een berichtje
    vandaag heeft de moeder van Daniqeu
    hamburgers gebaken ze waaren leker
    jammer dat je er niet bij was
    ik misje en volgens mij ben ik niet de enige
    doi van Giovanni

• 12 Juli 2007 - 13:14

Lea:

hoi rijntje
    we missen je heel erg,
    vandaag heeft de moeder van danique
    hamburgers gebbakken en voor de
    vegetarische kinderen een vegaburger
    het was heel lekker

grappige groetjes:Lea

• 12 Juli 2007 - 18:54

Jeannette L:

He annemarie en familie, leuke foto's en een leuke tijd het etentje met de meiden doen we wel in oktober. groetjes en veel liefs Jeannette ( oud vriendinnetje)

• 12 Juli 2007 - 19:05

Mathe:

Hoi Evie,
    Is het leuk in Spanje? Als Santiago hier ook bij zou zijn, konden we in het Spaans schrijven. Volgende week heb ik mijn afscheidsfeestje van de klas, ik had je zeker uitgenodigd. Ik vind jammer dat ik wegga uit de klas.
    Wat ben jij nu aan het leren? Wij zijn met het tafelboekje: eenmaal andermaal bezig.
    Mama vindt dat ik nu moet slapen.
    Ik woon trouwens voorlopig nog in Utrecht, misschien zien we elkaar als je terugbent?

Groetjes Mathe

• 20 Juli 2007 - 11:45

Felix:

Hallo daar allemaal
    ik heb steeds weer plezier in jullie
    berichtjes.

groetjes Felix