Paella, ezels en olijven - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Rick, Annemarie, Merijn, Evie, Jop Graaff - van den Brink - WaarBenJij.nu Paella, ezels en olijven - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Rick, Annemarie, Merijn, Evie, Jop Graaff - van den Brink - WaarBenJij.nu

Paella, ezels en olijven

Door: Annemarie en Rick

Blijf op de hoogte en volg Rick, Annemarie, Merijn, Evie, Jop

15 Juli 2007 | Spanje, Madrid

Of het geheim van de verdwenen cyste. Nieuwe titel in de Harry Potter-reeks? Nee, de uitslag van het onderzoek in het ziekenhuis van Benidorm. De cyste van Annemarie, die een maand eerder nog 8 cm mat en goed was voor een operatie, bleek nu spontaan in elkaar gekrompen! En daarmee hopen we dat dit ons laatste Spaanse ziekenhuisbezoek was.

Anderhalve week geleden zijn we neergestreken op Foya Roch, een prachtig natuurterrein op 800 m in de Sierra Aitana waar Annemarie vorig jaar een schrijfcursus volgde. Erg leuk om Jolanda en Ingrid (de gastvrouwen) en dochter Nadiem weer te zien! Foya Roch ligt ter hoogte van Benidorm, maar dan een halfuur landinwaarts. Een groter contrast met het massatoerisme en de torenflats van Benidorm is haast niet denkbaar. We hebben vrij uitzicht over de bergen, staan midden tussen de olijf-, amandel-, vijgen- en appelbomen en douchen tussen de oleanders. En om het inspirerende decor helemaal compleet te maken grazen hier ook nog de twee ezels Bram en Monica. Als we willen afkoelen, en dat willen we wel nu het steeds 30 graden of meer is, ploempen we in het opblaaszwembad.
Het was nog een hele onderneming om met onze vouwwagen door de smalle straatjes van het dorp en tegen de steile weggetjes hierboven te komen, maar Jolanda sleepte onze kar vakkundig met de jeep omhoog.
Behalve kustplaatsen als Altea en Benidorm is deze streek niet zo bekend bij toeristen. Vreemd eigenlijk, want je hebt hier alles: strand binnen een half uur, bergen om in te wandelen, leuke Spaanse dorpjes en bovenal een authentiek en supermooi Spaans gebied met moorse sporen. Hier in de buurt liggen veel plaatsjes die beginnen met ‘Beni’, wat in het Arabisch ‘zoon van’ betekent. Hier vlakbij liggen bijvoorbeeld de dorpjes Benifato, Beniardá en Benimantell. Stuk voor stuk liefelijke en rustige witte bergdorpjes met hooguit een paar honderd inwoners. De hele dag door luiden de klokken van de dorpskerken tegen elkaar in alsof ze elkaar de laatste dorproddels vertellen. De eerste paar nachten hebben de jongerenfeesten van Benifato (eens per jaar, maar uitgerekend nu wij er waren) ons behoorlijk uit de slaap gehouden. Maar afgezien daarvan –en van onze muggenbulten- is het hier super. Want waar:
- bouw je met zelfgesneden bamboestokken een echte indianentipi?
- doe je je schoolwerk in een vijgenboom?
- maak je zelf een joekel van een paella op een zelfgestookt vuur?
Op Foya Roch! Dank zij Jolanda en Ingrid, enthousiast, ondernemend en gastvrij als altijd. Ze hebben veel leuke tips en info over bezienswaardigheden en wandelingen in de omgeving. Zo zijn we naar de plaatsen Alcoy en Villajoyosa geweest. We hebben ook een indrukwekkende wandeling in de bergen gemaakt. Eerst kwamen we een eeuwenoude sneeuwput tegen. Vroeger werd hier in de winter de sneeuw opgevangen. In de zomer vervoerden ’s nachts de ezeltjes de sneeuw naar de vissersplaatsen aan de kust om de vis te koelen. Op dezelfde wandeling belandden we op een soort maanlandschap, een vindplaats van fossielen. Geweldig, we hebben een heleboel fossiele schelpen gevonden! We hebben ook een coole klim- en klautertocht gemaakt door een kloof met allerlei meertjes en watervalletjes tussen de oleanders. Gisteravond hebben we in het donker gezwommen in het zwembad van Guadelest, onder een berg met verlicht kasteel. (Jop, na een duik van mij: ‘Best heftig voor zo’n oud vrouwtje.’) En morgen vroeg op voor de grottentocht!
Kortom, wie een bijzondere vakantie wil moet even kijken op http://www.foyaroch.com (er is ook een caravan of een heel leuk huisje voor max. 6 personen te huur).

Maandag gaat een lang gekoesterde wens van de kids in vervulling: we gaan naar Aqualandia, een waterpretpark in Benidorm. Dinsdag reizen we een stukje omhoog vlak boven Valencia. En daarna gaan we richting de Ebro-delta. Nog genoeg te beleven in de maand die ons rest van onze fantastische reis…
Nog een weekje school en dan gaan de schoolboeken onderin de vouwwagen!
Lieve iedereen, bedankt voor jullie berichtjes en meeleven en een zonnige en welverdiende zomer(vakantie)! Tot de volgende keer!

Hasta luego,
Rick Anne Merijn Evie Jop

• 15 Juli 2007 - 21:00

Nel De Boer:

Beste Rick, Annemarie, Jop, Merijn en Evie,

Jullie belevenissen in Spanje volg ik met veel plezier. Dankjewel dat ik mag meelezen!
    Zelf houd ik ook erg veel van het land, de mensen en de taal. Wat een feest dat jullie daar nu drie maanden rondtrekken en zoveel verschillende plekken leren kennen en avonturen beleven. En volop zomer hebben!
    Daarbij vergeleken verbleken het Utrechtse nieuws en de Nederlandse weersomstandigheden.

Geniet nog lekker verder, de komende maand! Ik blijf jullie volgen.

hasta luego,
    Nel

• 16 Juli 2007 - 06:59

Rosie:

... alweer de laatste bericht van jullie voordat WIJ op vakantie (mogen) gaan. Foya Roch ziet er prachtig uit; ik wil Hugo overtuigen om een teatercursus 12+ te gaan doen... ;) Veel plezier met de laatste maand. Geniet ervan!
    Hasta luego
    Rosie

• 16 Juli 2007 - 07:47

Meester Niels:

Lieve Merijn + familie,

hartstikke bedankt voor de cd! Ik heb m net even tijdens de les opgezet en stil zitten wordt dan toch wel erg lastig!
    Hier gaat het prima, we zitten in de laatste week voor de vakantie. Echt werken doen we niet meer, maar we hebben nog wel een Jet-middag, open podium en meer gezellige dingen. En natuurlijk mailen naar onze (oud) klasgenoten! Je zult dus wel aardig wat nieuwe berichten binnen krijgen!

Veel plezier in Aqualandia en tot na de vakantie!

• 16 Juli 2007 - 08:59

Jet En Luna:

hoi merijn,

word je al gek van de muggen????
    het schooljaar zit er al weer bijna op!
    zijn je boeken al bijna uit?
    wij hebben niet alle boeken uitgekregen hoor!
    jullie hebben in Spanje vast al heel veel meegemaakt!
    Soms leest de juf of meester wel eens een verhaal van jullie website voor.

groetjes jet en luna

• 16 Juli 2007 - 09:20

Wilco:

Mij schoot meteen "Suske en Wiske en de Krimpende Cyste" door m'n hoofd; waarschijnlijk omdat ik net voor de website van de KB een stuk over Suske en Wiske geschreven heb (vanwege het 300ste album dat in 2008 verschijnt). Ik dacht ook al snel aan een wonderbaarlijke genezing; en dat komt dan weer omdat ik, ook al weer voor de website van de KB, een stuk over Lourdes geschreven heb (omdat het in 2008 precies 150 jaar geleden is dat Maria daar verscheen, en de genezende bron zich opende). Hebben jullie in Spanje ongemerkt misschien ook een genezende bron aangeboord?
    Hoe dan ook, je hebt je door de cyste niet laten kisten, en blijf nu maar gewoon gezond met z'n allen. 'Veel plezier' en 'mooi weer' hoef ik jullie niet te wensen, want zo te zien en zo te lezen zit dat wel snor..!

groetjes,
    ook namens Carlos (die ook wel een wonderbaarlijke genezing kan gebruiken - hij heeft een hele vervelende griep en ligt nu ziek op de bank).

Ta proxima!
    Wilco

• 16 Juli 2007 - 09:20

Lotte En Kim:

he merijn,
    hoe gaat het er mee ?
    is het leuk in spanje?
    met ons gaat het goed !!!!!!
    we hebben laatst een sportdag gehouden.
    die is georganiseerd door:Lotte,rik,nica,tessa en marin.
    we missen je heeeeeeeeeeeeel erg.
    hoeveel grade is het in spanje?
    hier heeft het geregent!

de groetjes!!!!!!!!!!!

• 17 Juli 2007 - 10:28

Oma Beppie:

M'n lieve Brinkgraaffjes,
    Ik heb al van jullie gehoord, dat Aqualandia een groot succes was. En nu op naar Valencia!
    Ik mis de Tres Paelleros wel erg hoor!
    En m'n bezoekjes aan jullie in Utrecht.
    Maar gelukkig heb ik in Utrecht Henk, Yvonne, Dieloff en Lena nog.
    Bovendien ben ik bij jullie buurtjes op bezoek geweest. Roeland kan heerlijke thee zetten!
    Het weekje bij jullie was fantastisch. Ik heb al een nieuw plakboek aangeschaft en terwijl ik daarmee bezig ben, beleef ik alles weer opnieuw!

Veel liefs en knuffels.

• 20 Juli 2007 - 13:15

Felix:

hallo daar allemaal
    zo te horen hebben jullie het naar je zin
    en somms wat zin in lol.
    adios Felix